top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "Top 5 millors easter eggs"

Updated: Apr 29, 2021

Espai Curiós. "Top 5 millors easter eggs"


Bon dia a les nostres lectores i als nostres lectors!

Ha arribat la Pasqua, i amb ella us hem portat una selecció dels millors Ous de Pasqua!

Per a qui no conega aquest terme, els Easter Eggs o Ous de Pasqua en valencià, són els missatges ocults que els programadors amaguen a la seua obra.

Tot va començar amb el videojoc Adventure el 1978. Com molts dels videojocs, va ser programat per una persona (Warren Robinett en aquest cas), però Atari no reconeixia el mèrit als seus programadors, i aleshores no apareixia el nom dels creadors dels jocs per cap costat. Robinett es revelà, ja que va amagar una clau a un dels laberints del videojoc amb la qual entraves a una càmera secreta on es podia veure el seu nom. L'empresa Atari desconeixia aquest fet, i va començar a vendre els videojocs arreu del món. Mesos després molts nens del món van començar a trobar-ho.

A partir d’ací, podem trobar moltes picades d’ullet habitualment. Una referència molt representativa és la de Duke Nukem (1996), un shooter en primera persona que fa referència, entre altres coses, a una escena de Terminator.

Després d’aquesta petita introducció, us contem els que més ens han agradat.


5. «MIKE TYSON’S PUNCH-OUT». Aquest joc ha estat molts anys amb un secret per descobrir. Si prestem atenció al públic (però molta atenció si no es impossible de veure) de l’estadi mentre ens enfrontem als lluitadors Bald Bull i Piston Honda a la vegada, hi ha una persona del públic amb barba que fa un moviment d’esquivar just quan hem de llançar una punyada. D’aquesta manera guanyaren als dos amb un sol colp a cadascun.




4. «HALO 3: SHORTS MAN I DANCING MAN». Halo també té molts secrets. Un d’ells és un home en pantalons curts a una cova a la qual és difícil accedir. Més tard, en Halo 3 també es pot trobar una imatge del compositor de la sèrie (Martin O’Donell).



3. «BATTLEFIELD 4». El 2015 un jugador va notar que una làmpada d’un temple on hi ha moltes, titil·lava. En realitat era un codi morse en bielorús que venia a dir: «Em vau trobar a faltar? JJJU». JJJU era un enginyer dels majors Easter Eggs de la franquícia. El missatge era una pista sobre les làmpades del temple, que s'havien d'encendre en un ordre específic activant els botons amagats en el mapa i, cada vegada que es reiniciava el mapa, l’ordre canviava. Però ací no acabava tot. Mireu el vídeo si voleu veure com acaba.



2. «THE BLINDING OF ISAAC: AFTERBIRTH – THE KEEPER». Aquest és un dels Ous de Pasqua més llargs i complicats que he trobat a la història dels videojocs. De fet, en aquest cas passa dels videojocs a la vida real. No us contem res més per a no fer espòiler del vídeo, que explica molt bé el procés.

1. «TRIALS EVOLUTION». Aquest ou de pasqua encara que sí que ha sigut resolt, ens demana que esperem 100 anys per a conèixer com acaba. És el nostre preferit des de fa un temps, ja que després de fer-lo pensem que deurien oferir un lloc de treball a una Agència d’Intel·ligència. Us deixem el vídeo perquè conegueu tota la història.


Abans d’acabar el post d’avui, us deixem dos Easter Eggs més, però no sobre videojocs.

- «PIXAR» Aquesta companyia de cine, ha anat relacionant moltes de les pel·lícules que han fet amb altres. Ací ens mostren algunes d’aquestes relacions.


- «OPEN OFFICE». Sí, heu llegit bé. Dins d’aquest programa, s’amaguen ous de pasqua. El que més ens ha cridat l’atenció és dins del programa de Calc, l’aplicació de fulls de càlcul. A l’escriure a qualsevol cel·la «=GAME(“StarWars”)» s’iniciarà un divertit joc a l’estil de Space Invaders. És recomanable guardar abans, perquè l’única forma de tornar a jugar una partida és iniciar tot el programa.

Esperem que us haja agradat el post d’avui. No oblideu comentar a les nostres xarxes què us ha paregut!


12 views

Recent Posts

See All
bottom of page