top of page

CORRESPONSALS JUVENILS

Eres una persona responsable, activa, extravertida i

t'agrada informar i ajudar als teus companys de forma voluntària?

 

Tenim el programa perfecte per a tu!! 

CORRESPONSALS JUVENILS

El Projecte de Corresponsals Juvenils és una eina per a crear una via d'informació, comunicació i formació entre els joves i l'Espai Jove.

Consisteix en un voluntariat on els joves participaran de manera activa traslladant la informació en tots dos sentits:
informar de les necessitats dels joves recollides des dels centres educatius fins al centre juvenil i al seu torn Informar els companys de les diverses activitats, beques,
tallers, formació,etc. que puguen ser d'interés.


Gràcies al treball dels corresponsals es propicia un doble procés de circulació de la informació: acosten la informació juvenil als joves usuaris i ens proporcionen la informació que generen els mateixos joves.
 

CUNYO ROSA VALENCIÀ.png

OBJECTIUS

  • Oferir als joves la possibilitat d'informar els seus companys i d'aquesta manera afavorir la maduració personal i la participació ciutadana, fomentant una educació en valors per a aprendre a pensar i desenvolupar l'esperit crític.

  • Facilitar l'accés a la informació dels serveis que ofereix l’Espai Jove

  • Difondre en centres educatius informació generada per l’Espai Jove.

  • Recaptar la informació de les activitats que s'organitzen per o per als joves.

  • Ampliar la ràtio d'actuació.

  • Recaptar informació relacionada amb els interessos, preocupacions,etc. dels alumnes dels centres i traslladar-la a l'Espai jove per a adequar-nos a les demandes reals i actuals.

  • Treballar en la creació d'una associació estudiantil del mateix centre que puga realitzar i proposar activitats, fomentant així el teixit associatiu del municipi.

  • Treballar amb la comunitat educativa, per a qualsevol necessitat que pogueren tindre, de manera que existira col·laboració mútua.

PERFIL DELS I LES CORRESPONSALS JUVENILS

Són joves estudiants que s'encarreguen principalment d'informar els seus i seues companyes de convocatòries, recursos i activitats que els puguen interessar.

 

S'ocupen de gestionar un PIJ (Punt d'Informació Juvenil). La funció del i la corresponsal és informar, coordinar amb l’Espai Jove, tots aquells temes d'interés: beques, ajudes, formació, estudis, temps lliure, treball, adreces d'interés, publicacions, etc.

 

Així mateix, té també una altra funció primordial, que és la de detectar, recopilar i transmetre, les necessitats i demandes dels i les joves a l'Espai Jove.

CONVOCATÒRIA CURS 2022 2023

TERMINI: DEL 7 D'OCTUBRE FINS A L'11 DE NOVEMBRE

CORRESPONSALS PORTADA.png
corresponsals 20 21
bottom of page