top of page

JOOP. JOVE OPORTUNITAT

"Un somni només pot triomfar sobre la realitat si se li dona l'oportunitat".

 

Stanislaw Jerzy Lec

INICI DEL PROGRAMA
ÚLTIMA SETMANA DE GENER DE 2024
PLACES LIMITADES

joop 100 px.png
Telèfon: 96 553 71 38
joventut@alcoi.org

JOOP. JOVE OPORTUNITAT

Jove Oportunitat - JOOP és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L'objectiu és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, necessitaran d'una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. L'eina pedagògica: el coaching actitudinal, en grups d'entre 10 i 15 participants.

El programa els proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de l'FP, des d'un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació de la FP i puguen descobrir la seua vocació.

Per a aquells joves que no hagueren acabat l'ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de Grau Mitjà.

Les inscripcions a JOOP les realitzen els ajuntaments participants, que són també els qui aporten les aules del programa.

Així mateix és fonamental la implicació dels centres d'educació secundària del municipi, la principal funció dels quals serà derivar cap al programa a aquells joves que han passat per les seues aules i els professors de les quals i orientadors consideren que poden beneficiar-se del JOOP.

El programa compta amb el finançament del Fons Social Europeu, que, amb l'Estratègia Europea 2020, ha fixat com a meta la reducció de l'Abandonament Educatiu Precoç (AET), un problema amb enorme incidència en la Comunitat Valenciana. 

bottom of page