top of page
Negro pared lavada
LOGO_URBAN_SKILLS.png
mancha.png

MOSTRA DE CULTURA URBANA D'ALCOI

El projecte URBAN SKILLS naix de la iniciativa de pressupostos participatius a les mans de l'artista Vincent C.V.D. Spek i la regidora de joventut María Baca Nicolás en 2018.


La cultura urbana, a través de les seues diverses manifestacions, porta desenvolupant-se a la ciutat d'Alcoi des de principis de la dècada dels 90. Però és al començament del s. XXI quan es consolida i agafa consistència celebrant-se les primeres “Jams ONFF”, en les quals es dona a conéixer aquesta jove corrent cultural.

En 2017 es celebra una nova Jam, “Alcoi Colors”, donant a entendre que l'escena Alcoiana necessitava de nou visibilitat, perquè havia romàs diversos anys en silenci, i és així com es va gestar l'actual mostra de cultura urbana.


URBAN SKILLS és un projecte en expansió que pretén aglutinar les experiències del passat, però que al seu torn posa mira cap al futur donant visibilitat al que està ocorrent en el present. 


L'eix principal es centra en l'Art Urbà com a manifestació artística popular de caràcter contemporani. Després del calorós estiu se celebra el festival, el qual té una duració de 7 dies. Durant eixa setmana es realitzen diverses activitats relacionades amb el nou muralisme i el grafiti, des de la realització d'obres xicotet i gran format, passant per tallers, conferències, exposicions, etc…


Al marge de l'Art Urbà sabem de la gran importància de l'escena musical com a part imprescindible de la cultura urbana. Per a això comptem des del principi amb la col·laboració del col·lectiu FEM RAP, el qual se centra en donar visibilitat al gènere femení en l'escena de l'Hip hop, i és durant el dissabte nit quan es prepara l'artilleria musical després de tota una jornada d'activitats. 


L'oferta d'activitats d'URBAN SKILLS traspassa l'anteriorment esmentat, perquè cada any es busca la col·laboració d'altres col·lectius que puguen sumar i ampliar l'espectre del que es considera com a cultura urbana. Per a això us deixem el document de l'ocorregut en les edicions ja celebrades.


Esperem que siga del vostre grat i que puguem celebrar-lo junts en futures edicions…


Salutacions de l'equip d'URBAN SKILLS!

LOGO_URBAN_SKILLS.png

2022
DEL 26 DE SETEMBRE FINS AL 2 D'OCTUBRE

cartell valencia.png
bottom of page