top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Píndola Informativa: “Violència de gènere”

Updated: Mar 17, 2022



Segurament hauràs escoltat algunes d'aquestes frases alguna vegada en la teua vida sense parar-te a pensar en elles:

“Que sort, la teua parella t'ajuda a casa”


“Cuinant així de bé et casaràs amb l'home que vulgues!”


“Dona al volant, perill constant… Dona havia de ser!”


“Baralles com una dona!”


“Si et vistes tan provocativa no pretengues que els homes no es passen amb tu”


Tan comuns com aquestes hi ha un gran llistat de frases que, al llarg dels segles, s'han anat perpetuant i normalitzant sense que, en la majoria d'ocasions, parem atenció al que aquestes signifiquen.

Els micromasclismes són comportaments masculins que busquen reforçar la superioritat dels homes sobre les dones. Xicotetes tiranies, estratagemes de dominació, violència de baixa intensitat que són quasi imperceptibles, assumides de manera natural per homes i dones dins del procés de socialització i a penes qüestionades. Moltes vegades són situacions que hem naturalitzat a tal punt que ens costa veure que contribueixen a la desigualtat de gènere. Fins i tot poden ser actituds “bones”, com ara que els homes cedisquen el pas a les dones, o que siguen ells els que paguen el compte. No tenen res de dolent… O sí?


Sovint es parla de violència de gènere i s'associa a situacions d'agressió física o psicològica pronunciades. No obstant això, la violència comença amb xicotets actes i paraules que falten el respecte i denigren a la dona de formes tan subtils i imperceptibles que passen desapercebudes i, en moltes ocasions, es consideren com a normals.


Coneixes la història de Pepe i Pepa?


Si no és el cas, no te la perdes! És la història de com comença la violència de gènere de manera progressiva a través d'actes tan xicotets i “sense importància” que passen desapercebuts.



T'ha sorprés la seua història? Coneixes a persones que la viuen d'una manera semblant?


Aquesta, és una de les moltes històries que existeixen de com comença i va avançant el procés de la violència de gènere. El primer pas per a parar-la és reconéixer que alguna cosa no va bé en les nostres vides i buscar la solució a això.

No hi ha perquè tolerar actituds violentes cap a un mateix. Si pensem en la immensitat de l'Univers i les infinites possibilitats que existeixen, Realment val la pena sufrir per una persona?


Com deia Marilyn Monroe: “La felicitat està dins de ú mateix, no al costat d'algú”

És a dir, que no es tracta d'estar al costat d'una persona per a aconseguir la felicitat, sinó que la felicitat està en nosaltres. D'una manera estricta, ningú ens pot fer feliços si nosaltres no decidim ser feliços. La felicitat és una elecció que podem fer des d'ara mateix i en cada instant de les nostres vides. L'elecció és a les nostres mans!


Davant la violència de gènere, tolerància zero!


No dubtes ni un instant i demana ajuda!


On dirigir-te?


1) El Centre Dona ofereix atenció i intervenció psicosocial i jurídica itinerant a les dones víctimes de violència de gènere, de caràcter individual i grupal en les zones d'interior i rurals incloent les comarques de l’Alt i Mitj Vinalopó, Comtat, Vall d’Albaida, La Costera i L'Alcoià.


Telèfons de contacte: 965 937 972 o 900 580 888

E-mail: cm_elda@gva.es


2) Acovifa és una associació que ofereix orientació i assessorament a les víctimes de violència de gènere i familiar, assetjament escolar i laboral d'Alcoi i comarques.


Telèfons de contacte: 965 516 024 o 638 891 672

E-mail: acovifaasociacion@gmail.com


Necessites ajuda però tens dubtes?


Des de l’Espai jove d'Alcoi estem a la teua disposició per a acollir-te i asesorate sobre els diferents serveis que hi ha a disposició en cas de violència de gènere o familiar. No dubtes a vindre a visitar-nos. Estarem encantats de rebre't i ajudar-te a trobar els recursos que millor s'adapten a les teues necessitats.





10 views

Recent Posts

See All
bottom of page