top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Pindola Informativa: “Ajudes Allotjament”

Updated: Mar 17, 2022


Sabies que existeixen ajudes per al lloguer, compra, rehabilitació i reforma d'habitatges?


Moltes persones es troben actualment amb dificultats econòmiques que repercuteixen en la qualitat de vida i en l'accés a una vida digna. Així, comprar un habitatge o llogar-lo resulta, a vegades, poc accessible, i més, si la mateixa economia s'ha vist afectada per les conseqüències del Covid-19. Altres, volgueren reformar o rehabilitar el seu habitatge però no compten amb la inversió suficient, amb el qual ajornen els seus projectes.


La joventut, especialment, és un dels col·lectius que troba més dificultats a l'hora d'accedir a l'habitatge. Per això, i amb l'objectiu d'ajudar la joventut a emancipar-se i aconseguir un major nivell d'autonomia, hi ha una sèrie d'ajudes dedicades a l'allotjament juvenil. Si desitges llogar o comprar pròximament un pis, a continuació et mostrarem diferents ajudes a les quals pots accedir.


Fins i tot si tens més de 35 anys, hi ha diferents ajudes en matèria d'habitatge que no et pots perdre!



LLOGUER JOVE:


Aquestes ajudes faciliten l'accés a l'allotjament a les persones joves menors de 35 anys. Tots els membres de la unitat de convivència han de tindre menys de 35 anys, excepte en el cas de persones dependents.

Les subvencions cobreixen un màxim del 50% de la renda del lloguer. La sol·licitud de l'ajuda es realitza exclusivament per mitjans telemàtics amb certificat digital o clau permanent.


Per a més detalls, consultar informació ací.


Si no eres jove, existeixen les Ajudes al lloguer per a qualsevol persona que tinga la seua residència habitual a la Comunitat Valenciana. Pròximament s'obrirà el termini per a les sol·licituds. Veure més informació sobre aquesta ajuda ací.


PLA ESTATAL D'HABITATGE JOVE 2018-2021


Per a aquelles persones que estiguen pensant a comprar o llogar un habitatge a la Comunitat Valenciana o altres comunitats autònomes, et presentem la següent ajuda:


Compra d'habitatge


L'ajuda a la compra d'habitatge de joves és de fins a 10.800€ amb el límit del 20% del preu d'adquisició.

Només podran sol·licitar aquestes ajudes aquelles persones que visquen en un municipi de 5.000 habitants o menys, i l'habitatge no pot superar els 100.000 € de preu de compra.


Lloguer d'habitatge


Quant al lloguer jove, es donen ajudes de fins a 50% del lloguer mensual. L'ajuda té un termini de tres anys. Per a poder accedir a l'ajuda, l'import del lloguer ha de ser igual o inferior a 600 €/mensuals (o fins a 900€ en casos justificats), i la residència ser habitual i permanent durant el període d'ajuda.


Per a més detalls i informació, consultar el Bulletí Oficial de l'Estat.


Si eres de les persones que s'han vist afectades per les conseqüències econòmiques del Covid-19, existeixen unes ajudes per a contribuir a minimitzar l'impacte del Covid-19 per a aquelles persones arrendatàries d'un habitatge habitual a la Comunitat Valenciana. Per a més informació entrar ací. El termini de sol·licitud és fins al 30 d'octubre, així que, no tardes a informar-te!


XARXA LLOGA


Vols un lloguer assequible i informació sobre les ajudes a les quals pots optar?


La Xarxa Lloga permet connectar la demanda i oferta d'habitatge i oferir l'opció més barata d'habitatges en lloguer disponible, captar habitatges buits disponibles per a llogar i informar sobre la bossa d'habitatges en lloguer de la Comunitat i les ajudes existents.


Es tracta d'un servei que ofereix informació sobre habitatges de lloguer a la Comunitat Valenciana, amb una reducció del valor del lloguer entre el 26 i 35%. Això es tradueix en un estalvi de prop de 200 euros de mitjana.


Si vols formar part d'aquesta xarxa, entra ací per a veure més informació i formalitzar la teua inscripció.


BORSES D'ALLOTJAMENT DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT


Per a aquelles persones que vulguen estudiar en la Universitat d'Alacant i viure prop d'aquesta, existeixen les bosses d'allotjament. Es tracta d'una plataforma on els joves poden trobar un llistat de les diferents ofertes de lloguer de pis pròximes a la Universitat d'Alacant.

Les ofertes es poden consultar a través de filtres com el preu, la ubicació, el tipus d'allotjament, etc.


A què esperes per consultar les ofertes de lloguer i trobar la teua llar pròxima a la Universitat? Entra ací per a trobar el teu allotjament!


Destacar que hi ha també bosses d'allotjament en la Universitat Politècnica de València i en la Universitat Jaume I de Castelló.


AJUDES PER A LA RENOVACIÓ I REHABILITACIÓ D’HABITATGES: PLA RENHATA


Per a aquelles persones que estiguen buscant una xicoteta espenta per a reformar o rehabilitar el seu habitatge, hi ha a disposició el Pla RENHATA, convocat una vegada a l'any. Informa't ací!


Esperem que la present píndola informativa haja sigut d'ajuda. Tens dubtes?


Si vols més informació referent a les diferents ajudes i plataformes per a buscar allotjament, des de l’Espai Jove d'Alcoi ens posem a la teua disposició per a ampliar-la i ajudar-te, en el cas necessari, amb la tramitació dels diferents recursos en matèria d'allotjament.


Vine i informa't!






14 views

Recent Posts

See All
bottom of page