top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Píndola Informativa: “Sexualitat”

Updated: Jul 22, 2021



Hui volem parlar-te de salut sexual. Un tema del qual a penes es parla i que tan importants és per a la nostra salut física, mental, social i emocional.


La salut sexual no es tracta solament de l'absència de malalties o disfuncions, sinó d'un enfocament respectuós i positiu cap a la sexualitat i les relacions sexuals plaents i segures, lliures de coerció, discriminació i violència.


Per a això s'han de respectar i protegir els drets sexuals de tota persona independentment de l'edat, gènere, cultura, etc


Des de l’Espai jove d’Alcoi volem que la informació arribe a tu. Per això, hui et parlarem de diversos llocs als quals pots acudir per a informar-et sobre sexualitat i quina informació i serveis tenen per a oferir-te.


Quina informació pot interessar-te sobre sexualitat?


La informació sobre sexualitat pot ser molt variada en funció de les necessitats i interessos. Independentment de ser o no principiants en els temes de sexualitat, estar ben informats és el granet d'arena que fa la diferència en com vivim el nostre dia a dia i el nostre benestar global.


Alguns dels temes d'interés són:


1) La informació i assessorament en matèria d’anticonceptius segurs i moderns, i salut reproductiva.

2) Educació i assessorament sobre sexualitat.

3) Informació i tractament per a les infeccions de transmissió sexual. Realització de proves ràpides de VIH.

4) Serveis d'avortament segur, i tractament de les seues possibles complicacions.

5) Educació i assessorament en matèria de salut reproductiva i maternitat i paternitat responsable.

6) Educació i serveis prenatal, parts sense risc i postpart.

7) Prevenció i tractament apropiat de la infertilitat.

8) Cuidats de salut per als i les nounades/as.

9) Assessorament en serveis de prevenció i assessorament en matèria de violència de gènere, entre altres.


On acudir?


Unitat de salut sexual i reproductiva d'Alcoi:

Plaça d'Espanya, 2, 03801, Alcoi, Alacant

966527769


Proves ràpides VIH


Des del mes de maig 2021 es fan proves ràpides del VIH a Alcoi. Les proves són gratuïtes i es manté l'anonimat de l'usuari del servei. Actualment les proves ràpides de VIH es realitzaven en les capitals de província de la Comunitat Valenciana: Alacant, València i Castelló, però des del mes de maig passat, Alcoi s'ha unit també a la seua realització.


Per a poder realitzar-les pots acudir al Centre de Salut Sexual i Reproductiva situat en el Centre de Salut de la Plaça, a Alcoi.


Recursos de consulta


A més de la informació que et poden oferir en les Unitats de Salut sexual i reproductiva, existeixen pàgines de consulta sobre temes relacionats amb la sexualitat.

Una d'elles és la pàgina Salut Sex-All. En aquesta pàgina trobaràs informació detallada sobre diferents temes com: mètodes anticonceptius, prevenció d'infeccions, LGTBI, etc



D'altra banda, existeixen a disposició guies sobre sexualitat enfocades a dones. Algunes d'elles les podem trobar accedint a la pàgina de l'Institut Canari d'Igualtat.






13 views

Recent Posts

See All
bottom of page