top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Píndola Informativa: “Emprendedoria”

Updated: Jul 22, 2021


T'atreveixes a fer realitat els teus somnis? Eres aquella persona que cree en les seues idees i que és capaç de dur-les a terme materialitzant així els seus somnis? O aquella persona que identifica una oportunitat i organitza els recursos necessaris per a aconseguir-la?


Si aquest és el teu cas, és probable que sigues una persona emprenedora. L'emprenedoria és aquella actitud i aptitud de la persona que li permet emprendre nous reptes, nous projectes, fent un pas més i creant la seua pròpia ocupació.


Què es necessita per a ser una persona emprenedora?

Per a ser emprenedor és imprescindible tindre energia i molta motivació que mantinguen viu l'interés i esforç per fer realitat els propis somnis.

Es necessita de molta paciència, perseverança i la capacitat d'organitzar, planificar i liderar. Però sobretot, es necessita la capacitat d'assumir riscos i adaptar-se als continus canvis de l'entorn.


En quines activitats es pot emprendre?

Hi ha moltes maneres de ser una persona emprenedora, ja siga a través de la creació d'una empresa o d'un projecte en l'àmbit social, cultural, agroalimentari, artístic, de serveis, tecnològic...

Qualsevol activitat que siga començada de zero i que siga innovadora podria ser emprenedoria. Per exemple, la creació d'una empresa d'esdeveniments que ofereix serveis per a l'oci i el temps lliure o d'un projecte social que ofereix activitats regulars en l'àmbit artístic per a persones amb diversitat funcional.


Hi ha ajudes per a iniciar un nou projecte o empresa?

Sí, hi ha descomptes i bonificacions en la quota de la seguretat social a la qual poden acollir-se els treballadors autònoms en funció de l'edat i les bases de cotització. Per a més informació consultar la pàgina del Sepe.



Hi ha cursos sobre emprenedoria? On trobar-los?

Sí, existeixen cursos sobre emprenedoria i per a futurs emprenedors. A Alcoi es compta amb el Àgora, des d'on s'organitzen cursos d'emprenedoria. Per a més informació es pot consultar el facebook del Àgora o bé contactar directament el Àgora a través del Servei d'Assessorament Empresarial.




On aconseguir orientació i assessorament?

En la zona de l'Alcoià i Comtat hi ha a disposició el Àgora, espai en el qual s'ofereix orientació i assessorament sobre emprenedoria. A més, compta amb el projecte Àgora emprenedors en el qual s'ofereix l'espai per a treballar, contrastar i desenvolupar idees i projectes d'emprenedoria, a més d'oferir un espai on relacionar-se amb altres persones que tenen les mateixes inquietuds.


D'altra banda, des del Servei d'emprenedoria i innovació social de la Generalitat Valenciana hi ha a disposició el Portal de l'emprenedor, en el qual s'ofereix informació i assessorament en matèria d'emprenedoria.



Com demanar cita?

Es pot demanar cita en el Servei d'Assessorament Empresarial de manera telefònica o bé a través de correu electrònic:

Telèfon: 965 53 71 50

E-mail: dortiz@alcoi.org


Tens dubtes i vols més informació?

T'esperem en el Espai Jove d'Alcoi per a orientar-te i posar-te en contacte amb els recursos i organismes competents en matèria d'emprenedoria.




21 views

Recent Posts

See All
bottom of page