top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Pindola Informativa: “El voluntariat a un pas de tu!”


T'agradaria fer un voluntariat i no saps com ni on?


A continuació t'expliquem la labor de les persones voluntàries i les opcions que existeixen per a realitzar voluntariats.


Ser voluntari representa l'oportunitat de donar a altres persones i comunitats una mica de nosaltres a través de la nostra dedicació, compromís i interés per aportar el nostre granet d'arena a un projecte, aprenent i compartint experiències al voltant d'un tema i amb un grup de persones i ambient concret.

El voluntariat és una manera d'aprendre, conéixer món, persones, cultures i idiomes al mateix temps que s'ofereix un servei en un projecte o organització concreta d'una forma desinteressada, sense contraprestació econòmica. Els voluntaris dediquen part del temps disponible, promovent l'altruisme i la solidaritat i enriquint-se al mateix temps personal i professionalment amb tals experiències.


TIPUS

Existeixen diferents tipus de voluntariats depenent de l'àmbit al qual va enfocada la seua actuació: àmbit social, rural, cultural, educatiu, ambiental, socio-sanitari, de protecció civil i d'oci i temps lliure, entre altres tipus. En cada àmbit existeixen multitud de projectes diferents en els quals es pot participar com a voluntari.


En funció dels interessos personals, de la disponibilitat horària i de desplaçament podem optar per diferents modalitats de voluntariats. Hi ha voluntariats que es realitzen de manera puntual i regular (un o diversos dies a la setmana), uns altres que es realitzen durant un període d’1-2 setmanes i altres que fins i tot són de diversos mesos.


ON

En funció del lloc on volem realitzar el voluntariat podem trobar:

- voluntariats i camps de treball a la Comunitat Valenciana

- Voluntariats i camps de treball en la resta d'Espanya

- Voluntariats internacionals


Gran part dels voluntariats que s'ofereixen per les diferents organitzacions són gratuïts, amb accés, en alguns casos, a allotjament i menjar a canvi del treball realitzat.


Hi ha diverses xarxes i plataformes on es poden buscar multitud d'ofertes de voluntariat de temàtiques diferents tant d'Espanya com de l'estranger.


A més, gràcies al projecte Reconoce, les competències adquirides en els voluntariats poden ser reconegudes amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat juvenil. D'aquesta manera, les experiències i habilitats adquirides sent voluntari/a, a més d'enriquir-te personalment t'ajudaran a millorar el teu accés a ocupacions.


A l’Espai jove d’Alcoi creiem en el voluntariat i en els beneficis que aquest aporta. Per això, et convidem a visitar-nos i informar-te. Estarem encantats d'assessorar-te sobre els tipus de voluntariats, les possibilitats en l’àmbit nacional i internacional i les pàgines que es poden consultar per a la seua cerca i inscripció.


Vine e informa't!




17 views

Recent Posts

See All
bottom of page