top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "LES ABELLES"


ESPAI CURIÓS: LES ABELLES


Bon dia! Hui volem celebrar amb vosaltres el dia Internacional de les abelles.

Les abelles són el grup de pol·linitzadors predominant i d'elles depenen al voltant del 75% dels cultius alimentaris del món. Influeixen en la biodiversitat, els ecosistemes i el clima, però són una espècie en perill a causa dels pesticides, la desforestació i el canvi climàtic.


A continuació us comptarem 8 coses fàcils i molt beneficioses que podem fer en favor de les abelles:1) Aprén a apreciar les plantes silvestres. Cuidar de les abelles és cosa de tots i totes, i pot ser beneficiós deixar créixer algunes herbes de més al teu jardí o hort.


2) Plantar arbres i plantes mel·líferes (és a dir, les plantes que utilitzen les abelles per a produir mel), que contribueixen a l'alimentació de gran quantitat d'insectes pol·linitzadors, entre ells les abelles. Algunes d'aquestes plantes són: romer, timó, borratja, lavanda, orenga, azalea, gerani, violeta, valeriana, sàlvia, taronger, llimera, ametler, castanyer, menta i poliol.


3) Assegura't que el teu jardí tinga flors tot l'any. Recorda que existeixen abelles que estan més actives durant una part de l'any, no obstant això, cada temporada sol tindre un bon exèrcit d'aquestes.


4) Evitar les llavors recobertes amb insecticides que penetren en els seus teixits, ja que tota la planta es torna tòxica per a les abelles i moltes altres criatures que poden alimentar-se d'ella. A més, els pesticides també contaminen l'aigua i el medi ambient en general.


5) Consumir mel pura. Algunes marques de mel que es comercien a gran escala són xarops i el seu consum massiu afecta la producció apícola. La mel local compleix amb tots els requisits de les normes alimentàries, conserva al màxim les vitamines i altres propietats d'aquesta i, a més, el seu sabor és millor que la mel de procedència estrangera. De fet, si trobes pots amb mel cristal·litzada, és senyal de la seua

puresa i de no haver sigut pasteuritzada.6) Col·locar xicotets abeuradors d'aigua, perquè les abelles s'hidraten durant els seus viatges de recol·lecció. Les abelles utilitzen l'aigua per a digerir el seu aliment i, a més, algunes transporten aigua al rusc per a regular la humitat de la bresca i generar efecte un d'aire condicionat en evaporar-se.

7) Procurar que els nostres dies en el camp no deterioren l'ambient. Quan les famílies o els grups d'amics ixen de dia de camp, deixen -a vegades- botelles, bosses i llandes abandonades. Aquests objectes no sols contaminen l'ambient, sinó que alguns com les botelles de cristall, solen generar un efecte lupa amb els raigs solars i iniciar incendis forestals, els quals arrasen amb la vida silvestre tant animal com vegetal.8) Realitzar manualitats divertides, com per exemple construir una casa per a les abelles silvestres.

Us deixem uns exemples per a realitzar la vostra pròpia caseta per a les abelles, pas a pas:41 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i t

Comments


bottom of page