top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "MÀGIA I IL·LUSIONISME"

Updated: Apr 28, 2021



Bon dia als nostres lectors i lectores amants de la màgia!

Com diria David Copperfield: «quan la gent et diga que és impossible, somriu i entén que la realitat que estàs a punt de crear, ells no la poden ni imaginar».

Sí, ho heu endevinat, avui farem un post sobre els mags i magues que ens han sorprés amb el seu treball.


DAVID BLAINE

És un il·lusionista, escapista i doble d’acrobàcies estatunidenc. És conegut pels jocs d’il·lusionisme que realitza, normalment rodejat de persones. A més, ha realitzat diverses gestes com romandre 7 dies dins d’un taüt de cristall; aguantar quasi 62 hores a una estructura de gel o suportar una setmana sense dormir ni ingerir menjar sòlid a una bambolla baix l’aigua (entre moltes altres).



DAVID COPPERFIELD

Aquest il·lusionista començar quan tenia 12 anys al món de la màgia (es feia anomenar Davino) i cobrava les entrades a 5 $. De fet, va ser el mag més jove admés a la Societat d’Estats Units d’il·lusionisme. Amb 16 anys ja ensenyava màgia a la Universitat de Nova York i als 21 ja va pegar el gran salt a la televisió. Un dels seus trucs més coneguts va ser el de fer desaparéixer l’estàtua de la Llibertat.

Va fundar al costat de Julie DeJean «Project Magic», una forma innovadora d’ajudar a les persones amb diversitat funcional durant el seu procés de teràpia a través de la màgia.


PENN AND TELLER

Aquesta parella d’il·lusionistes a la vegada que comediants Estatunidencs són molt coneguts al món de la màgia. De fet, han actuat a una gran quantitat de shows i són coneguts per Fool Us, un programa de televisió en el que els mags han d’enganyar a aquesta parella, els quals intentaran descobrir els trucs que s’han utilitzat.


DYNAMO

Un mag i il·lusionista britànic que va aprendre a realitzar actes d’il·lusionisme gràcies al seu avi. Des de ben menut ha patit la malaltia de Crohn i amb ella assetjaments, amb el que va desenvolupar una gran habilitat per a defendre’s.


URI GELLER

Personalitat de televisió i psíquic autoproclamat, és israelià-britànic qui afirma ser parent llunyà de Sigmund Freud per via materna.

Genera trucs de màgia per simular els efectes de la psicoquinèsia i telepatia (corroborat per diversos mags) encara que ell afirma que les seues gestes les realitza amb la seua força de voluntat i la força de la seua ment, utilitzant el poder que li van atorgar els extraterrestres.


TAMARIZ

Un dels nostres mags preferits és Juan Tamariz, un il·lusionista espanyol que es dedica a fer trucs de cartomàgia, màgia de prop i mentalisme, tot amb un gran sentit de l’humor. És reconegut com un dels millors mags de la seua especialitat i ha publicat molts llibres, tant per a professionals com per a divulgació de la màgia.


JORGE BLAS

Un reconegut il·lusionista espanyol que des que tenia 12 anys va acudir a l’Escola de Màgia d’Ana Tamariz (filla de Juan Tamariz, a qui sempre senyala com «mestre»). Va començar a fer-se conegut i David Copperfield va sol·licitar una actuació d’ell per a intercanviar idees. Temps després el mateix Copperfield li compraria el truc de «magia en las redes», per la seua innovació i originalitat a aquest àmbit.



JANDRO

És un actor, presentador de televisió, humorista, mag, director, guionista i escriptor espanyol, campió a Espanya per la seua màgia humorística. Va participar dues vegades al programa de «Fool Us» a Las Vegas, on va fer un rècord, ja que va ser el mag que més ràpid va enganyar a Penn & Teller.



Aquest il·lusionista argentí té una gran fama mundial, i està especialitzant en cartomàgia. A l’edat de 9 anys va tindre un accident de cotxe i va perdre una mà, amb el que va haver de ser autodidacta a la creació de trucs per a mags amb una sola mà, ja que els llibres estan dissenyats per a persones amb dues. Sòl acompanyar les seues actuacions amb històries, i amb moviments molt pausats i lents que solen sorprendre els espectadors.


Sabem que hi ha una gran quantitat de mags més que ens sorprendrien amb les seues habilitats, en coneixeu algun mes?

Esperem que us haja agradat el post d’avui, i no deixeu de seguir-nos a les nostres xarxes!



19 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i t

bottom of page