top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "ESPECIAL ELS SIMPSON"

Updated: Apr 28, 2021


Bon dia a tots i totes! Hui volem celebrar amb vosaltres el dia Internacional de la sèrie dels Simpson, dia que compleixen 34 anys des de la seua creació el 19 d'abril en 1987.

Si eres curiós o curiosa i t'agraden els Simpson, a continuació et comptarem 20 curiositats sobre la sèrie...



1. Els Simpson van eixir per primera vegada a la televisió el 17 de desembre de 1989 com un programa individual de 30 minuts de duració. Van començar com una secció d'entreteniment a la cadena Fox a l'abril de 1987. El nom de la família prové de l'expressió «The són of a simp» (“El fill d'un neci”).


2. Per a ser el personatge principal, Homer té diàleg a tots els episodis. La seua veu és la més descarregada per a tots els navegadors, per damunt de Darth Vader. L'escàs cabell d'Homer forma les inicials de Matt Groening, creador de la sèrie.


3. Els noms d'Homer, Lisa, Marge i Maggie en la realitat són els noms de familiars del director de la sèrie. Bart en canvi no, significa “mocós”.


4. Els creadors de la sèrie volien que els personatges es pogueren identificar per la silueta, per això van fer diferents formes de caps i pentinats. A més, que tots els personatges anaren grocs va ser una estratègia perquè les persones es pararen a mirar la sèrie en passar els canals de televisió, ja que cridava l'atenció veure a una família completa de color groc.


5. La famosa expressió d'Homer “D´Oh!” (en anglés) que utilitza cada vegada que comet un error, va entrar a formar part del diccionari de l'idioma anglés d'Oxford. La paraula té drets d'ús i pertany al mateix Groening.


6. Els dobladors d'Homer i Marge a França, Phillipe Peythieu i Veronique Augereau, es van casar en la vida real en 2001 després d'haver-se conegut gravant la sèrie en 1989.


7. Els cognoms dels habitants de Springfield com Lovjoy, Quimby, Flanders i Kearney, en la vida real són noms de carrers de Portland (ciutat natal de Matthew Groening).


8. Els Simpson promouen la consciència ecològica a episodis com «Trash of the Titans» o «Lisa the vegetarian». El capítol «Borfie of the Maratees» els va permetre guanyar un premi del Environmental Mitjana Awards que premia produccions de cinema i televisió que incrementen la consciència pública sobre el Medi ambient.


9. Lisa és vegetariana gràcies als McCartney. Paul i Linda McCartney van accedir a participar en el capítol «Lisa, la vegetariana?» amb la condició que el personatge mantinguera aquest tipus d'alimentació durant tota la sèrie, i que els creadors van acceptar.


10. En la versió aràbiga dels Simpson, Homer es caracteritza per a prendre soda en lloc de cervesa. Tenen la seua versió àrab «Al Shamshoon». A més la família no menja porc, i els famosos dònuts van ser reemplaçats per unes galetes àrabs anomenades «Kahk».


11. A la introducció dels Simpson, en el moment que Maggie és escanejada en el supermercat apareix el preu, ni més ni menys que, de 847,63 (que corresponia a la mitjana en dòlars que costava mantindre a un bebé en 1989 als EUA).


12. En un capítol que va eixir en 2003, Homer va donar la seua adreça de correu electrònic com ChunkyLover53@aol.com. L'escriptor del capítol, Matt Selman, havia obert abans un compte de correu electrònic ChunkyLover53 i, pocs minuts després de la retransmissió de la sèrie, la seua bústia d'entrada estava saturada i havia arribat al límit de 999 missatges.


13. El personatge McBain interpretat per Rainer Wolfcatle té com una mini pel·lícula d'una duració aproximada de 4 minuts repartida en diferents capítols al llarg de les temporades emeses entre 1991 i 1998. McBain mine pel·lícula castellà.


14. El creador del tema principal de la sèrie és Danny Elfman, habitual compositor de la majoria de bandes sonores de les pel·lícules de Tim Burton.


15. Al capítol «Lisa, la vegetariana?» apareix la cançó «Maybe I’m amazed» que, si s'escolta al revés, és una recepta de llentilles. Al final de la cançó s'escolta a Paul McCartney dir «sí, estic viu».


16. Només Déu i Jesucrist (que com tants personatges de la cultura popular han aparegut a sèrie) tenen cinc dits a les mans, la resta dels personatges sempre apareixen amb quatre.


17. Famosos com Lady Gaga, Barry White, Michael Jackson, Rolling Stones, Blink 182, Ramones, Aerosmith i símbols de l'esport com Cristiano Ronaldo, Pelé, Donen Marí i Mohamed Ali, han eixit a sèrie representats a la manera dels Simpson.


18. Els sis actors de doblatge principals de la sèrie (Donen Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Hank Azaria, Yeardley Smith i Harry Shearer) cobren 300.000 dòlars per episodi, però a l'inici de la sèrie cobraven, “tan sols” 4.000 dòlars per capítol.


19. «L'Home Abella» està inspirat ni més ni menys que en el Chapulín Colorado, creat pel comediant mexicà Roberto Gómez Bolaños.


20. Qui li presta la veu a Bart en realitat és una dona, tant en anglés i com en espanyol, i els seus noms són: Nancy Cartwrigth i Marina Horta, respectivament.


Esperem que us haja agradat el post de hui. Quin és el vostre capítol preferit? El nostre és el d'Homer al poal, que pertany a "La Casa de l'arbre del terror VI".


No oblideu seguir-nos en les nostres xarxes socials (@joventutalcoi) i en el nostre canal de YouTube

(TV JOVE Alcoi).


Ens veiem la setmana vinent!



6 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i t

bottom of page