top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "Aplicacions per a fer bones presentacions a classe"

Updated: Apr 29, 2021


Estem cansats de fer i veure totes les presentacions de classe en power point, hauria de ser nou però ja ho tenim massa vist, així que ací us portem noves webs on podem fer diferents tipus de presentacions i treballs amb dissenys vistosos, cridaners i fàcils de manejar, amb els quals deixarem impressionats als nostres professors.

T'ensenyem diverses webs perquè tries la que mes s'ajusta a les teues necessitats i pugues traure el màxim partit de la creativitat que tens en el teu interior.

Canva és un programari i lloc web d'eines de disseny gràfic simplificat. Utilitza un format d'arrossegar i soltar i proporciona accés a més de 60 milions de fotografies i 5 milions de vectors, gràfics i fonts. És utilitzat de la mateixa manera per 'no dissenyadors', com per professionals del sector. Les seues eines es poden utilitzar tant per al disseny web com per als mitjans d'impressió i gràfics.

Canva funciona a base de vectors, imatges i text, per la qual cosa els projectes realitzats es poden guardar per a continuar editant-se contínuament sense perdre moviments. El lloc web ofereix un catàleg de més de 15 milions de plantilles personalitzables per a editar i crear projectes propis.

Les plantilles compten amb imatges, estils i disseny de text propi, i es pot triar la grandària exacta del document depenent de la plataforma on es vulga usar (bàners, posts, històries, web).



Prezi és un programa de presentacions per a compartir idees sobre un document virtual basat en el funcionament del núvol, és a dir, el projecte es realitza i es visualitza en la plataforma. L'aplicació es distingeix per la seua interfície gràfica que funciona amb zoom, el qual permet als usuaris disposar d'una visió més acostada o allunyada de la zona de presentació.


És una pàgina web que s'utilitza com una eina de presentació per a l'intercanvi d'idees, ja siga de manera lliure o estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària, la posició entre tots els objectes de la presentació i com es desplaçaran, creant un mapa mental.

Les presentacions finals es poden mostrar en una finestra del navegador web o ser descarregades. Prezi utilitza un model freemium; qualsevol usuari pot utilitzar-lo gratis si es registra, però els qui el contracten tenen dret a funcions com treballar sense connexió o usar eines d'edició d'imatge dins de l'aplicació. Existeixen llicències especials per a estudiants i educadors.


Genially, també conegut com Genial.ly, és un software en línia que permet crear presentacions animades i interactives. És una eina molt semblant a Prezi, però amb prestacions més avançades. Disposa de plantilles i galeries d'imatge per a fer el treball més fàcil, però també permet inserir imatges pròpies o externes, textos, àudios de SoundCloud i Spotify, vídeos de Youtube, fotos de Flickr, Instagram, Facebook, etc.

El seu lema és "No més continguts lletjos". Les característiques principals són l'animació, la interactivitat i la integració de diferents continguts. Genially disposa de quatre models depenent de l'usuari: per a corporacions, per a mitjans, per a dissenyadors i per a educació. A més, pot ser gratuïta o de pagament, depenent de les necessitats de cadascun. Una de les diferències entre la versió de pagament i la gratuïta és que permet descarregar les presentacions en PDF o HTML5 i decidir si les presentacions són públiques o privades.


És una plataforma de presentació en la qual els usuaris poden crear, gestionar i compartir les seues presentacions basant-se en un núvol d'emmagatzematge. Ofereix una varietat de formats utilitzant plantilles incloent fons amb animació i vídeos en 3D. Emaze, igual que Prezi, és un servei que permet crear presentacions similars a les d'un Power Point.

Les característiques que destaquen els desenvolupadors són: fàcil d'usar, es treballa en el núvol, traducció automàtica, multi-dispositiu d'accés i els seus dissenys innovadors.

Els seus avantatges: Permet compartir qualsevol contingut de manera fàcil. Ampli repertori de plantilles i eines. És gratuïta. Permet compartir el contingut creat en xarxes com Facebook. Twitter o correu electrònic. No requereix instal·lar cap programari al PC. Es disposa sempre de l'última versió.

L'únic desavantatge que planteja la companyia és que els usuaris que tenen el compte gratuït, hauran de fer les presentacions en línia.



Presentacions de Google (en anglés, Google Slides) és un programa de presentació inclòs com a part d'un paquet informàtic de programari gratuït que ofereix Google dins del seu servei Google Drive. El servei també inclou Documents de Google i Fulls de càlcul de Google. Google Slides està disponible com a aplicació web, aplicació mòbil per a Android, iOS, Windows, BlackBerry i com a aplicació d'escriptori en ChromeOS de Google. L'aplicació és compatible amb els formats d'arxiu de Microsoft PowerPoint.

Permet als usuaris crear i editar presentacions en línia mentre col·laboren amb altres usuaris en temps real. L'usuari realitza un seguiment de les edicions amb un historial de revisió que rastreja els canvis en la presentació. La posició de cada editor es ressalta amb un color o cursor específic de l'editor i el sistema regula el que els usuaris poden fer a través de diversos graus de permisos. Les actualitzacions han introduït funcions que utilitzen l'aprenentatge automàtic, incloent la funció "Explorar", que ofereix dissenys i imatges suggerits per a presentacions, i la funció "Elements d'acció", que permeten als usuaris assignar tasques a altres usuaris.


96 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i t

bottom of page