top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Píndola Informativa: “Ocupació”

Updated: Mar 17, 2022


Hui en dia hi ha moltes persones en situació de desocupació. A la Comunitat Valenciana a data de 2021 hi ha 394.000 persones desocupades. En moltes ocasions, i especialment en les persones més joves, resulta difícil saber com buscar ocupació i a quins organismes o llocs dirigir-se per a això, per la qual cosa moltes vegades es perden moltes oportunitats per falta d'informació.


Primer de tot cal saber... Com busquem ocupació?


Per a això una de les primeres coses a fer és dirigir-nos a oficines que ofereixen orientació laboral de forma personalitzada, és a dir, adaptada a la nostra situació i necessitats. En les sessions d'orientació s'ofereix informació sobre com realitzar un Curriculum vitae i les diferents vies i recursos per a buscar ocupació.
Alguns organismes als quals ens podem dirigir de manera presencial per a assessorar-nos sobre cerca d'ocupació són el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) i les Agències de desenvolupament Local (ADL).


En el cas de ser jove entre 16 i 30 anys des d'aquestes oficines també t'assessoren de com realitzar la inscripció a Garantia Juvenil, un servei que publica ofertes d'educació, formació i ocupació per a les persones joves que es troben en situació de desocupació i que a més no estiguen estudiant. Aquest servei facilita i promou l'accés de les persones joves a primeres experiències laborals.També podem accedir a ofertes d'ocupació a través d'altres organismes com són les Empreses de Treball Temporal (ETT) o els portals de cerca d'ocupació de diferents ajuntaments com el Portal de treball d'Alcoi. D'altra banda existeixen pàgines de cerca d'ocupació en línia com Infojobs o Linkedin en les quals podem inscriure'ns a ofertes d'ocupació a través d'un registre en la pàgina.


On estan les oficines d'orientació laboral més pròximes?


• L'oficina del Labora d'Alcoi es troba al carrer Oliver, 11, 03802.


• L'Agència de Desenvolupament Local d'Alcoi, es troba en l'edifici Àgora planta 1a. (Mercat de Sant Mateu) C/ Sant Mateu, 3 - 03801


Som conscients que la cerca d'ocupació no és sempre fàcil, per això, si tens qualsevol dubte, des de l’Espai Jove d'Alcoi estem a la teua disposició per a orientar-te sobre els llocs als quals pots dirigir-te per a assessorar-te en l’àmbit laboral i on realitzar cerques d'ofertes d'ocupació.


No dubtes en visitar-nos i informar-te!


20 views

Comentarios


bottom of page