top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Pindola Informativa: “Formació Professional”

Updated: Mar 17, 2022


Sabies que existeixen formacions focalitzades en l'aprenentatge pràctic?


La formació professional és un tipus d'estudi, de dos anys de duració cadascun, que prepara a les persones estudiants de cara al món laboral, combinant la teoria amb la pràctica. A més, com a part de la formació, s'inclouen uns mesos de pràctiques en empreses del sector. Això, afavoreix que les persones estudiants aprenguen a dur a terme un ofici en contacte directe amb treballadors del sector, afavorint, a més, la posterior inserció laboral.


De fet, molts estudis mostren que les persones que han realitzat una formació professional es troben més preparades de cara al futur, ja siga per a treballar en altres empreses o institucions com per a dur a terme projectes d'emprenedoria.


Hi ha diferents tipus de formacions professionals en funció del nivell d'estudis que es posseeix i en funció de l'edat:.


FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA


Per a aquelles persones joves que tinguen entre 15 i 17 anys i no hagen acabat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).


FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU MITJÀ


Per a accedir a aquesta formació és necessari estar en possessió de l'ESO o bé tindre 17 anys i realitzar la prova d'accés.


FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU SUPERIOR


Per a accedir a l’FP superior es requereix estar en possessió de títol de Batxiller, títol de Tècnic especialista (Grau mitjà) o bé tindre 19 anys i

realitzar la prova d'accés.


Les diferents famílies professionals a les quals es pot accedir des dels diferents cicles formatius apareixen en la imatge superior. Per a consultar els diferents cicles formatius associats a cada família professional es pot fer a través d'ací.Sabies que a més hi ha diverses modalitats per a realitzar els estudis?


Si treballes, realitzes altres activitats en el teu dia a dia i no tens temps per a dedicar-te 100% als estudis, aquestes opcions segur t'interessaran. A la Comunitat Valenciana, les modalitats existents són:


PRESENCIAL: Segons cicles formatius les classes es realitzen en horari matutí o vespertí.

SEMIPRESENCIAL: formació en línia amb algunes classes setmanals presencials. S'aplica a alguns cicles de grau mitjà i superior.

DUAL: Combinació de formació en el centre d'estudis i contracte de formació amb una empresa del sector durant el temps que duren els estudis. Aquesta modalitat es realitza de manera presencial, adaptant les hores de treball en l'empresa amb les classes en el centre d'estudis. S'ofereix per a alguns cicles de grau mitjà i superior.

OFERTA PARCIAL: Inscripció en mòduls solts siga en modalitat presencial o semipresencial. Per a poder inscriure's han de sobrar places en els mòduls triats.

Totes aquestes modalitats faciliten l'accessibilitat i s'adapten a la disponibilitat de les persones, de tal forma que es puguen compaginar estudis amb treball. És a dir, ofereixen la possibilitat de continuar treballant al mateix temps que ú es forma en altres oficis i competències. Això, facilita la transició entre l'ocupació actual i l'ocupació a la qual es vol accedir en un futur.


T'agradaria realitzar una formació professional però no tens clar el tipus, requisits i modalitats que existeixen?


En l’Espai Jove d'Alcoi t'oferim assessorament en matèria d'estudis i estem a disposició per a aclarir-te qualsevol dubte relacionat amb les formacions professionals i altres estudis.


Vine i informa't!


24 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page