top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós: “Tim Burton”

«Diuen que quan coneixes a l'amor de la teua vida el temps es para, i és veritat. El que no et diuen és que quan es posa en marxa ho fa encara més ràpidament, per a recuperar el perdut» Big Fish.

Bon dia a tots i totes!

S’acosta el Halloween i nosaltres estem començant a preparar-nos!

Així que ens hem vist unes quantes pel·lícules d’un dels nostres directors de Cine predilectes: Tim Burton i hem decidit xafardejar un poc sobre ell, pegueu una ullada!


Per a qui sàpia de qui estem parlant, Tim Burton és conegut per pel·lícules com «Eduardo Manostijeras», «Alícia en el País de las Maravillas», «Big Fish» o «Charlie y la fábrica de Chocolate», i moltes altres més que segur coneixeu, ja que el que aquest director hi toca ho converteix en or.


També és possible que coneixeu a la seua exparella Helena Bonham Carter, amb qui va tindre dos fills, doncs apareix a «Big Fish» o a «Alícia en el País de las Maravillas» com a la Reina de Cors. I si no... coneixeu a la malèfica Bellatrix Lestrange de les pel·lícules de Harry Potter? Doncs si, una parella molt peculiar que ha donat de què parlar, començant pel fet que viuen separats. Segons sembla, Tim ronca molt, tant que Helena diu que no suporta els seus roncs, pel que preferia viure a altre apartament.A més, el cineasta és molt conegut per vestir de negre i de dur el cabell rebolicat. El de cabell no sabem a què és deu la poca gana de pentinar-se, però potser és peresa, ja que la roba la porta negra per no haver de calfar-se el cap combinant-la cada dia, ja que sent que perd el temps.


Per altra banda, si heu vist unes quantes pel·lícules de Tim Burton, us haureu adonat que en moltes d’aquestes apareix Johnny Depp, com en «Eduardo Manostijeras», «Sweeney Todd» o «Alícia en el País de las Maravillas» on fa una delirança espectacular. I sí, és un gran actor que s’adapta perfectament a aquest estil de pel·lícules, en les quals sol interpretar a personatges estranys i peculiars, però també és molt amic del director, tant que és el padrí de Billy Ray Burton, un dels fills de Tim.


Tanmateix, Burton és una persona a la qual li agrada reciclar molt, o a aquesta conclusió hem arribat des de l’Espai Jove per dues raons: la primera és que molts dels dissenys dels personatges estan inspirats en alguns dels dibuixos que feia de menut (com Jack Skellington i Eduardo Manostijeras); i l’altra raó és que molts dels vestuaris que ha utilitzat a pel·lícules com «Sweeney Todd» o «Beetlejuice» (que per cert, la seua traducció seria suc d’escarabat), han sigut comprats a tendes de segona mà o en organitzacions de recol·lectes de roba. Si és que, com deia la meua àvia: «de tirar ningú s’ha fet ric!».


També ens ha paregut molt curiós que, encara que Tim Burton siga un personatge excèntric al qual li agrada ambientar les seues pel·lícules amb escenaris tenebrosos i obscurs, tinga por als ximpanzés, i més tenint en conter que ell va ser el director del Planeta dels Simis.


Una altra dada sobre aquest Director és que ell va tindre una forta connexió amb un gos del carrer, el qual tenia alguna malaltia amb poques esperances per a l’animal. Però va sobreviure molts anys, i es va basar en aquest animal per a representar gossos en curts i pel·lícules com «Frankweenie», «Pesadillas antes de navidad» o «La novia cadáver». De fet, hi ha una teoria que ronda per internet és que el petit Víctor de «Frankweenie» reviu al seu gos Sparky anys després, i converteix en Scraps de «La novia cadáver». Després de morir Víctor es converteix en Jack de «Pesadillas antes de navidad» (encara que Burton no dirigeix la pel·lícula, va fer els personatges) i adopta a Scraps, que passarà a anomenar-se Zero. Una teoria molt boja, però possible, què us pareix?


Esperem que hàgeu disfrutat tant amb la lectura de l’article com nosaltres amb la redacció.

Per cert, quina és la pel·lícula de Tim Burton que més us ha agradat? Nosaltres ens quedem amb «Big Fish» o «James i el melocotón gigante».

Passeu molt bon dia! I no oblideu deixar-nos algun comentari a les nostres xarxes socials!


10 views

Recent Posts

See All

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i t

Comments


bottom of page