top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós: “Lleis absurdes”

En molts països existeixen lleis que van ser creades fa molts anys però que, actualment, estan en desús, encara que no estan derogades. Lleis que, resulten tan estranyes hui dia que es tornen fins i tot còmiques.

Us imagineu que estiguera prohibit tindre un pal de fregar a la terrassa o al balcó de la teua casa?

Increïble, però en Villanueva de la Torre (Guadalajara), estan prohibides tant els pals de fregar que es troben a la vista com els gossos lladrant a les hores de la migdiada o a la nit.

Els altres països no es queden arrere en les prohibicions aparentment sense sentit com les següents:Prohibits els besos!


En l'estació de tren Warrington Bank Quay, a Gran Bretanya, es prohibeixen els besos de comiat des de 1910. Aquesta llei es va dictar amb la finalitat d'evitar aglomeracions i retards del tren a causa dels llargs comiats que es produïen en el lloc. Hui dia, es pot observar en aquesta estació els cartells amb l'esmentada prohibició, però no et preocupes! Van assignar una àrea especial per a besos dins d'aquesta, perquè pugues acomiadar-te el temps que vulgues sense ocasionar retards ni molèstia a altres passatgers.

Poques escenes d'amor on el tren està a punt de partir s'hauran rodat en aquesta estació!Casats en motel


Si penses donar-te una escapada amb la teua parella o amant a Carolina del Nord (Estats Units), pensa-t'ho bé abans de registrar-te en un Hotel o Motel. Si us registreu com a esposos (i no ho sou), quedareu casats automàticament d'acord amb les lleis d'aquest estat, encara que, sempre ens quedarà “Las Vegas” com a segona opció de noces!


Prohibit el color groc!


Si el groc és el teu color favorit i penses a viatjar a Malàisia, pensa-t'ho dues vegades abans d'incloure peces d'aquest color en el teu equipatge! La roba de color groc està prohibida al país des de 2016, després que milers de manifestants amb samarretes grogues inundaren els carrers de Kuala Lumpur i exigiren la renúncia del primer ministre. Des de llavors, qualsevol persona vestida de groc pot ser arrestada sota el supòsit d'estar protestant contra el govern. Primer els actors i actrius de teatre, ara els habitants de Malàisia... quina manera d'odiar el groc!


Prohibit posar el de nom “Napoleó” a un porc!


A França, és il·legal posar de nom a un porc “Napoleó”. Si per alguna raó se t'ocorre tindre un porc a França, ves amb compte amb el nom que li poses! Segons sembla, l'emperador Napoleó se sentia molt ofés amb què posaren el seu nom als animals, especialment als porcs. Per aquest motiu, Napoleó va crear aquesta llei i des de llavors, continua vigent, encara que suposem que no hi ha cap problema amb cridar-los Lluís VI o Carles VII.


Prohibit el xiclet!


A Singapur està prohibit el consum de xiclet, però no sols això sinó que a més també està prohibida la seua producció, importació i venda. Això és degut a una resolució que van prendre l'any 1992 amb la finalitat de mantindre els carrers nets. Va ser tant la seua obstinació, que van aconseguir erradicar-lo de manera definitiva del seu país. Tot aquell que siga sorprés venent o menjant xiclets en aquest país, serà multat per una forta suma de diners si no vol anar dos anys a presó. Willy Wonka estaria molt decebut amb aquesta llei...Drets d'autor


A Finlàndia els taxistes estan obligats a pagar drets d'autor si posen música mentre porten als clients d'un lloc a un altre. Aquesta llei no afecta directament als turistes, però sí que repercuteix en els preus que paguen per un taxi, amb el qual un viatge et pot eixir més car del normal. L'altra opció podria ser contractar els i les cantants del metre perquè amenitzen el viatge (ja posats a pagar...)


Si beus, no votes!


A Noruega, les begudes que continguen més de 4,75% d'alcohol no poden vendre's en època d'eleccions perquè es considera que minven la lucidesa mental per a prendre una decisió. Així que si tens pensat emborratxar-te, assegura't que no ho fas en la temporada d'eleccions!Prohibit demanar pizzes per a amics!


A Louisiana, els Estats Units, està prohibit demanar pizzes a altres persones. T'imagines no poder demanar-li una pizza a un amic o amiga per al seu aniversari?

Les bromes entre amics i no tan amics demanant menjar els uns als altres han acabat amb una llei que multa amb 4 mil euros a qui demane una pizza per al seu veí sense el seu consentiment.


Però seran solament les pizzes? Podem demanar menjar asiàtic o un Kebab per a l'aniversari del nostre veí?


T'han sorprés aquestes lleis? Coneixes altres com aquestes?


Esperem els vostres comentaris en les xarxes socials!


40 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page