top of page
Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

Espai Curiós. "El canal “Chojin". Rap i Hip-Hop"

Updated: Apr 29, 2021

Espai Curiós " El canal de Chojin" Rap y Hip-Hop"


Cada vegada és mes usual sentir parlar sobre el Rap però poca gent sap realment el que és o d'on ve aquest estil de musica. Chojin, un raper amb molta experiència, ens comptara en el seu canal de Youtube diferents coses sobre el món del rap ademes de portar-nos entrevistes molt interessants, però tot això, de bon rosegue...


Per a parlar de la nostra següent recomanació primer has de conéixer uns certs termes.

Hip-Hop, saps el que és i d'on ve? Bo perquè és una cultura originada en el sud del Bronx i Harlem, a la ciutat de Nova York, entre joves Afroamericans i Porto-riquenys durant la dècada dels 1970. El Hip-Hop no sols és una cosa musical, sinó que consta de quatre principals elements: rap (oral: recitar o cantar), turntablism o "DJing" (auditiva o musical), breaking (físic: ball) i grafiti (visual: pintura).


Aquest grup de joves volien rebel·lar-se en contra de les desigualtats i penúries que es vivien en les àrees urbanes amb escassos recursos a Nova York, així que el Hip-Hop va funcionar inicialment, com una forma d'acte-expressió que proposaria reflexionar, proclamar una alternativa, tractar de desafiar o simplement evocar l'estat de les circumstàncies d'aquest entorn, afavorint el seu desenvolupament artístic.


Sabent ja que és el Hip-Hop ara ens centrarem una mica en el Rap. El rap és una forma musical que incorpora "rima, parla rítmica i argot apoteòsic" que s'interpreta, en general, sobre un acompanyament musical. Els components del rap inclouen "contingut" (el que es diu), "flow" (ritme, rima) i "lliurament" (cadència, to). El de l'origen rap es remunta a les seues arrels africanes. Segles abans que existira la música hip-hop, els griots (narradors d'històries) d'Àfrica Occidental feien les seues narracions rítmicament, utilitzant tambors i altres instruments. Més tard ja es va expandir amb el “boom” del Hip-Hop fins a dia de hui.


Ara que ja hem entés una mica les arrels del rap i del Hip-Hop, podem presentar-vos a “El Chojin. El seu nom real és Domingo Antonio Edjang Moreno. Nascut a Torrejón de Ardoz, Madrid el 28 d'abril de 1977, és un M.C. (Maestro de Cerimònies, és a dir, ofereix un espectacle a més de la pròpia música), raper, escriptor i compositor espanyol. Va destacar en 2007 ja que va superar el rècord de síl·labes cantades en un minut (un total 921 síl·labes), arrabassant el rècord Guiness a Rebel.


La profunda crítica social que duu a terme en els seus temes, ha fet que siga reconegut pels amants d'aquesta disciplina. A part de 13 discos en solitari ( que es diu ràpid) també va escriure i va protagonitzar “L'Ànima d'Alexander Oboe”, un espectacle teatral produït per la “Casa dels Pobles” que va ser presentat en el “Festival Madrid Sud”. Així mateix, va dur a terme una gira per diferents teatres d'Espanya.


A la fi de 2020 va obrir un canal de YouTube anomenat “Però de bon rosegue” on entrevista a altres rapers (com Nach o ZPU ) i personatges públics de tota mena ( El sacerdot Dani o l'humorista Javier Coronas ) per a parlar de Rap o temes relacionats, veient així el punt de vista que té la gent sobre el rap d'una manera amena, amb un humor i parlant de molts temes interessants amb gent interessant.


Així que us deixem aquest link al primer video del seu canal perquè gaudiu de Chojin, tant com ho hem fet nosaltres.#joventut #joventutalcoi #espaijovealcoi #clubjovealcoi #jovesactius #alcoi #alcoy #xarxajove #joves #associacionisme #ajuntamentalcoi #xarxajovealcoiacomtat

16 views