Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

  • joventutalcoi

Espai Curiós. "El canal “Chojin". Rap i Hip-Hop"

Espai Curiós " El canal de Chojin" Rap y Hip-Hop"


Cada vegada és mes usual sentir parlar sobre el Rap però poca gent sap realment el que és o d'on ve aquest estil de musica. Chojin, un raper amb molta experiència, ens comptara en el seu canal de Youtube diferents coses sobre el món del rap ademes de portar-nos entrevistes molt interessants, però tot això, de bon rosegue...


Per a parlar de la nostra següent recomanació primer has de conéixer uns certs termes.

Hip-Hop, saps el que és i d'on ve? Bo perquè és una cultura originada en el sud del Bronx i Harlem, a la ciutat de Nova York, entre joves Afroamericans i Porto-riquenys durant la dècada dels 1970. El Hip-Hop no sols és una cosa musical, sinó que consta de quatre principals elements: rap (oral: recitar o cantar), turntablism o "DJing" (auditiva o musical), breaking (físic: ball) i grafiti (visual: pintura).


Aquest grup de joves volien rebel·lar-se en contra de les desigualtats i penúries que es vivien en les àrees urbanes amb escassos recursos a Nova York, així que el Hip-Hop va funcionar inicialment, com una forma d'acte-expressió que proposaria reflexionar, proclamar una alternativa, tractar de desafiar o simplement evocar l'estat de les circumstàncies d'aquest entorn, afavorint el seu desenvolupament artístic.


Sabent ja que és el Hip-Hop ara ens centrarem una mica en el Rap. El rap és una forma musical que incorpora "rima, parla rítmica i argot apoteòsic" que s'interpreta, en general, sobre un acompanyament musical. Els components del rap inclouen "contingut" (el que es diu), "flow" (ritme, rima) i "lliurament" (cadència, to). El de l'origen rap es remunta a les seues arrels africanes. Segles abans que existira la música hip-hop, els griots (narradors d'històries) d'Àfrica Occidental feien les seues narracions rítmicament, utilitzant tambors i altres instruments. Més tard ja es va expandir amb el “boom” del Hip-Hop fins a dia de hui.


Ara que ja hem entés una mica les arrels del rap i del Hip-Hop, podem presentar-vos a “El Chojin. El seu nom real és Domingo Antonio Edjang Moreno. Nascut a Torrejón de Ardoz, Madrid el 28 d'abril de 1977, és un M.C. (Maestro de Cerimònies, és a dir, ofereix un espectacle a més de la pròpia música), raper, escriptor i compositor espanyol. Va destacar en 2007 ja que va superar el rècord de síl·labes cantades en un minut (un total 921 síl·labes), arrabassant el rècord Guiness a Rebel.


La profunda crítica social que duu a terme en els seus temes, ha fet que siga reconegut pels amants d'aquesta disciplina. A part de 13 discos en solitari ( que es diu ràpid) també va escriure i va protagonitzar “L'Ànima d'Alexander Oboe”, un espectacle teatral produït per la “Casa dels Pobles” que va ser presentat en el “Festival Madrid Sud”. Així mateix, va dur a terme una gira per diferents teatres d'Espanya.


A la fi de 2020 va obrir un canal de YouTube anomenat “Però de bon rosegue” on entrevista a altres rapers (com Nach o ZPU ) i personatges públics de tota mena ( El sacerdot Dani o l'humorista Javier Coronas ) per a parlar de Rap o temes relacionats, veient així el punt de vista que té la gent sobre el rap d'una manera amena, amb un humor i parlant de molts temes interessants amb gent interessant.


Així que us deixem aquest link al primer video del seu canal perquè gaudiu de Chojin, tant com ho hem fet nosaltres.

Cada vez es mas usual oír hablar sobre el Rap pero poca gente sabe realmente lo que es o de donde viene este estilo de musica. Chojin, un rapero con mucha experiencia, nos contara en su canal de Youtube diferentes cosas sobre el mundo del rap además de traernos entrevistas muy interesantes, pero todo esto, de buen royo...

Para hablar de nuestra siguiente recomendación primero debes conocer ciertos términos. Hip-Hop, ¿sabes lo que es y de donde viene? Bueno pues es una cultura originada en el sur del Bronx y Harlem, en la ciudad de Nueva York, entre jóvenes Afroamericanos y Puertorriqueños durante la década de los 1970. El Hip-Hop no solo es algo musical, sino que consta de cuatro principales elementos: rap (oral: recitar o cantar), turntablism o "DJing" (auditiva o musical), breaking (físico: baile) y graffiti (visual: pintura).

Éste grupo de jóvenes querían rebelarse en contra de las desigualdades y penurias que se vivían en las áreas urbanas con escasos recursos en Nueva York, así que el Hip-Hop funcionó inicialmente, como una forma de auto-expresión que propondría reflexionar, proclamar una alternativa, tratar de desafiar o simplemente evocar el estado de las circunstancias de dicho entorno, favoreciendo su desarrollo artístico.

Sabiendo ya que es el Hip-Hop ahora nos centraremos un poco en el Rap. El rap es una forma musical que incorpora "rima, habla rítmica y jerga apoteósica" que se interpreta, por lo general, sobre un acompañamiento musical. Los componentes del rap incluyen "contenido" (lo que se dice), "flow" (ritmo, rima) y "entrega" (cadencia, tono). El del origen rap se remonta a sus raíces africanas. Siglos antes de que existiera la música hip-hop, los griots (narradores de historias) de África Occidental hacían sus narraciones rítmicamente, utilizando tambores y otros instrumentos. Más tarde ya se expandió con el “boom” del Hip-Hop hasta día de hoy.

Ahora que ya hemos entendido un poco las raíces del rap i del Hip-Hop, podemos presentaros a “El Chojin”. Su nombre real es Domingo Antonio Edjang Moreno. Nacido en Torrejón de Ardoz, Madrid el 28 de abril de 1977, es un M.C. (Maestro de Ceremonias, es decir, ofrece un espectáculo además de la propia música), rapero, escritor y compositor español. Destacó en 2007 puesto que superó el récord de sílabas cantadas en un minuto (un total 921 sílabas), arrebatando el récord Guiness a Rebel.

La profunda crítica social que lleva a cabo en sus temas, ha hecho que sea reconocido por los amantes de ésta disciplina. A parte de 13 discos en solitario ( que se dice rápido) también escribió y protagonizó “El Alma de Alexander Oboe”, un espectáculo teatral producido por la “Casa de los Pueblos”que fue presentado en el “Festival Madrid Sur”. Así mismo, llevó a cabo una gira por distintos teatros de España.

A finales de 2020 abrió un canal de YouTube llamado “Pero de buen royo” donde entrevista a otros raperos (como Nach o ZPU ) y personajes públicos de todo tipo ( El sacerdote Dani o el humorista Javier Coronas ) para hablar de Rap o temas relacionados, viendo así el punto de vista que tiene la gente sobre el rap de una manera amena, con un humor y hablando de muchos temas interesantes con gente interesante.

Así que o dejamos éste link al primer video de su canal para que disfrutéis de Chojin, tanto como lo hemos hecho nosotros.
#joventut #joventutalcoi #espaijovealcoi #clubjovealcoi #jovesactius #alcoi #alcoy #xarxajove #joves #associacionisme #ajuntamentalcoi #xarxajovealcoiacomtat

13 views

Recent Posts

See All

ESPAI JOVE D’ALCOI
C/ Els Alçamora, 1    03802 Alcoi
Tel.: 96 553 71 38

joventut@alcoi.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Negro del icono de YouTube
  • Tik Tok

© 2020 Joventut Alcoi

CLUB JOVE
C/ Els Alçamora, 1    03802 Alcoi
Tel.: 96 553 71 38

clubjove@alcoi.org

  • Instagram