Máquina de escribir verde

BLOG

#joventutalcoi

  • joventutalcoi

Espai Curiós. 9 llocs molt curiosos del mon

"Espai Curiós". 9 sitios muy curiosos del mundoBon dia als nostres lectors i a les nostres lectores. Ací a l’Espai Jove no parem de somiar amb els viatges que ens agradaria fer, de manera que hem decidit fer la secció d’avui sobre els espais naturals que més ens han agradat del món. Esperem que gaudiu!

ESTANC CALENT I SAGNANT, JAPÓ

A Beppu, la ciutat balneari al Japó, podem trobar moltes aigües termals (també als seus voltants). El color roig d’aquest estanc calent que ens mostren les aigües, gràcies a les altes concentracions d’òxid de ferro, han fet famós aquest paratge natural. Les aigües calentes es deuen als guèisers, és a dir, obertures d'origen volcànic a l’escorça de la terra de la qual brota vapor, gasos i aigua molt calenta de forma intermitent. De totes maneres, solament s’utilitza per a fer fotografies i per a visites turístiques, ja que no està permés el bany.TERRA DE COLORS (PATAGÒNIA ARGENTINA)

Aquest tipus de topologia és coneguda en molts llocs pel terme anglés “badland”, és a dir, mala terra, una expressió encunyada pels sioux (indis nòmades natius de Nord-amèrica) per les dificultats que el sòl presenta per a explorar-lo: costeres empinades, superfície solta i argilenca, poca vegetació, etc. Els materials presents a les parets de la zona suposadament s'utilitzaven per a les pintures rupestres.


LLACUNA MARAGDA, USHUAIA (ARGENTINA)

Al llarg d’una petita excursió, a la que es travessen diversos paisatges, s’arriba a la «Llacuna Maragda», on al fons s’observa part de la glacera «Albina», la qual té un embassament natural anomenat «l’Ull de l’Albí» i al que també es pot arribar. A aquest recorregut es poden apreciar també castoreres, és a dir, les rescloses construïdes pels castors, que van ser introduïts als anys 50 pels humans amb finalitats pelleteres, encara que la indústria mai va prosperar.VALL DE LA LLUNA, SAN PEDRO D'ATACAMA, XILE

Fa milions d’anys a aquesta zona hi havia un enorme llac, però el fons va anar alçant-se a poc a poc pels moviments sísmics de la terra. Aquests canvis van conformar el que ara es coneix com a «Cordillera de la Sal», nomenada així pel sulfat de calci present en tota la seua extensió, que dona la sensació d’estar esguitada de sal.COVA DE GEL BLAU, DE LA GLACERA VATNAJÖKULL

(ISLÀNDIA)

Les coves de gel naturals són una de les principals meravelles d’Islàndia a l’hivern, i tots els anys atrauen moltíssims visitants. La glacera

Vatnajökull és la més gran d’Europa, i tan sols és accessible de novembre a març, ja que a l’estiu és quant al fondre's van formant-se túnels i coves baix de les grosses capes de gel. La gràcia és que cada any la cova és diferent, ja que es crea i es destrueix a les temporades de més calor, de forma que mai visitarem la mateixa cova.RIU DELS 7 COLORS, COLÒMBIA

També conegut com el «Riu dels Déus», a la «Serra de Macarena», trobem aquest espectacle visual. Al seu fons es reprodueixen plantes aquàtiques que, exposant-se al sol canvien els colors en un procés que va des de verd fins a un roig intens. Aquest fet dona la sensació que el riu està format per sis colors: roig, groc i verd, per les plantes; negre per l’aigua de la selva que baixa des d’allí; blau pel reflex del cel i blanc per l’espuma que es crea per la caiguda de l’aigua.«RÍO TINTO» (HUELVA, ESPANYA)

Aquest riu, anomenat Luxia a l’antiguitat discorre al llarg de la província de Huelva, a Andalusia. És conegut pel color rogenc de les seues aigües, causat per la meteorització dels minerals que contenen sulfurs de metalls pesants, que s’oxiden a causa d'uns bacteris. De fet, pot tindre moltes similituds amb el planeta Mart, de manera que la NASA va començar a desenvolupar projectes a la zona, per a confirmar que cert tipus d’organismes puguen sobreviure en les condicions tan difícils que hi ha a l’anomenat planeta.GEODA DE PULPÍ (ALMERIA, ESPANYA)

L’any 1999 membres del grup Mineralogista de Madrid van descobrir aquesta geoda de 8 metres de longitud per dos metres d’altura recoberta d’enormes cristalls d’algeps. Es tracta de la segona geoda de més gran del món, després de Naica (a Mèxic) i, per tant, la més gran d’Europa. L'any 2019 va obrir-se al públic junt amb un centre de visitants, amb una inversió de 500.000 eurosLLACUNA ROSA (TORREVELLA, ESPANYA)


Al parc natural de les Llacunes de la Mata-Torrevella, trobem aquesta llacuna de color rosa. A causa de la salinitat de l’aigua (pareguda a la del mar mort) un bacteri es converteix en la causant d’aquest color. Encara que no està permés banyar-se a la llacuna, si es pot visitar. A més, s’utilitza per a extraure la sal (800.000 tones anuals) amb finalitats industrials: des de la sal de desgelament de les carreteres a la sal del rentavaixella, o per a consum alimentari.Espai Curiós". 9 sitios muy curiosos del mundo


Buenos días a nuestros lectores y a nuestras lectoras. Aquí en el Espai Jove no paramos de soñar con los viajes que nos gustaría hacer, de forma que hemos decidido hacer la sección de hoy sobre los espacios naturales que más nos han gustado del mundo. Esperamos que disfrutéis!

ESTANQUE CALIENTE Y SANGRANTE, JAPÓN

En Beppu, la ciudad balneario en el Japón, podemos encontrar muchas aguas termales (también en sus alrededores). El color rojo de este estanque caliente que nos muestran las aguas, gracias a las altas concentraciones de óxido de hierro, han hecho famoso este paraje natural. Las aguas calientes se deben a los géiseres, es decir, aperturas de origen volcánico a la corteza de la tierra de la cual brota vapor, gases y agua muy caliente de forma intermitente. De todos modos, solo se utiliza para hacer fotografías y para visitas turísticas, puesto que no está permitido el baño.TIERRA DE COLORES (PATAGONIA, ARGENTINA)

Este tipo de topología es conocida en muchos lugares por el término inglés “badland”, es decir, mala tierra, una expresión acuñada por los sioux (indios nómadas nativos de Norte-américa) por las dificultades que el suelo presenta para explorarlo: costas empinadas, superficie suelta y arcillosa, poca vegetación, etc. Los materiales presentes a las paredes de la zona supuestamente se utilizaban para las pinturas rupestres.


LAGUNA ESMERALDA, USHUAIA (ARGENTINA)

A lo largo de una pequeña excursión, a la que se atraviesan varios paisajes, se llega a la «Laguna Esmeralda», donde al fondo se observa parte del glaciar «Albino», la cual tiene un embalse natural denominado «el Ojo del Albino» y al que también se puede llegar. A este recorrido se pueden apreciar también castoreres, es decir, las esclusas construidas por los castores, que fueron introducidos en los años 50 por los humanos con fines peleteras, aunque la industria nunca prosperó.VALLE DE LA LUNA, SAN PEDRO DE ATACAMA, CHILE

Hace millones de años en esta zona había un enorme lago, pero el fondo fue levantándose despacio por los movimientos sísmicos de la tierra. Estos cambios conformaron el que ahora se conoce como «Cordillera de la Sal», nombrada así por el sulfato de calcio presente en toda su extensión, que da la sensación de estar salpicada de sal.CUEVA DE HIELO AZUL, DEL GLACIAR VATNAJÖKULL (ISLANDIA)

Las cuevas de hielo naturales son una de las principales maravillas de Islandia en invierno, y todos los años atraen muchísimos visitantes. El glaciar Vatnajökull es la más grande de Europa, y tan solo es accesible de noviembre a marzo, puesto que en verano es en cuanto al fundirse van formándose túneles y cuevas bajo de las gordas capas de hielo. La gracia es que cada año la cueva es diferente, puesto que se crea y se destruye a las temporadas de más calor, de forma que nunca visitaremos la misma cueva.RIO DE LOS 7 COLORES, COLOMBIA

También conocido como el «Río de los Dioses», a la «Sierra de Macarena», encontramos este espectáculo visual. A su fondo se reproducen plantas acuáticas que, exponiéndose en el sol cambian los colores en un proceso que va desde verde hasta un rojo intenso. Este hecho mujer la sensación que el río está formado por seis colores: rojo, amarillo y verde, por las plantas; negro por el agua de la selva que baja desde allí; moratón por el reflejo del cielo y blanco por la espuma que se crea por la caída del agua.«RÍO TINTO» (HUELVA, ESPAÑA)

Este río, llamado Luxia a la antigüedad discurre a lo largo de la provincia onubense, en Andalucía. Es conocido por el color cobrizo de sus aguas, causado por la meteorización de los minerales que contienen sulfuros de metales pesados, que se oxidan a causa de unas bacterias. De hecho, puede tener muchas similitudes con el planeta Marte, de forma que la NASA empezó a desarrollar proyectos en la zona, para confirmar que cierto tipo de organismos puedan sobrevivir en las condiciones tan difíciles que hay en el llamado planeta.GEODA DE PULPÍ (ALMERIA, ESPAÑA)

El año 1999 miembros del grupo Mineralogista de Madrid descubrieron esta geoda de 8 metros de longitud por dos metros de altura recubierta de enormes cristales de yesos. Se trata de la segunda geoda de más grande del mundo, después de Naica (en México) y, por lo tanto, la más grande de Europa. El año 2019 se abrió al público junto con un centro de visitantes, con una inversión de 500.000 eurosLAGUNA ROSA (TORREVIEJA, ESPAÑA)


En el parque natural de las Lagunas de la Mata-Torrevieja, encontramos esta laguna de color rosa. A causa de la salinidad del agua pareguda a la del mar muerto) una bacteria se convierte en la causante de este color. Aunque no está permitido bañarse a la laguna, si se puede visitar. Además, se utiliza para extraer la sal (800.000 toneladas anuales) con fines industriales: desde la sal de deshielo de las carreteras a la sal del lavavajillas, o para consumo alimentario.

#joventut #joventutalcoi #espaijovealcoi #clubjovealcoi #jovesactius #alcoi #alcoy #xarxajove #joves #associacionisme #ajuntamentalcoi #xarxajovealcoiacomtat

12 views

ESPAI JOVE D’ALCOI
C/ Els Alçamora, 1    03802 Alcoi
Tel.: 96 553 71 38

joventut@alcoi.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Negro del icono de YouTube
  • Tik Tok

© 2020 Joventut Alcoi

CLUB JOVE
C/ Els Alçamora, 1    03802 Alcoi
Tel.: 96 553 71 38

clubjove@alcoi.org

  • Instagram